Bejárat > Policy & Society > Szösszenet egy nyelvtörvényről…

Szösszenet egy nyelvtörvényről…

Arról sír minden magát tökös magyar valló politikus, hogy milyen nyelvtörvénnyel álltak elő a szlovákok, és hogy minket szegény magyarokat hogyan elnyomnak. Én meg erre azt mondom, hogy TÚRÓt.
Mindenki rohan Vasingtonba, meg Bjüsszelbe, meg Strassszbujgba, hogy siránkozzon. Elmegy sírni, de nem ér el vele semmi, csak Slotát ugattatja meg. Arról viszont nem sír sehol senki, hogy 15 embert aláztak meg a munkahelyükön. Arról senki sem picsog bjüsszelben, hogy a királyhelmeci kórháznak, nincs elég orvosi műszere és a legfiatalabb mentője is már 5 éves. Arról senki sem beszél, hogy még van falu az országban, ahova még a víz sincs bevezetve.
Siránkozik a nyelvtörvényről, miközben sok értelme nincs, mert tulajdonképpen korlátozni nem korlátoz, csak kiegészít, bár kétségtelen, van egy kis nacionalitsa beütése. Sajnos néhol elég hülyén egészít ki, de a nyelvhasználati jogot nem korlátozza, akinek meg baja van a törvénnyel, az meg tanuljon meg szlovákul meg olvassa el rendesen a törvényt.  Igen, meg kell  tanulni, ha ebben az országban él, akkor tanulja meg azt a nyelvet. Én gimitől kezdve magyarországon tanultam, és mégis tisztességesen megtanultam a nyelvet. Más is megteheti. Elmenekülni meg nem ér. Ki kell állni és meg kell mutatni. Itthon kell legénykedni. Bár ez olyan, mint a pusztába kiáltott szó.

Szóval nyelvtörvény helyett orvosi műszerekért lobbizni… Ezek sokkal fontosabb dolgok…

  1. Még nincs hozzászólás
  1. Még nincsenek visszakövetések