Bejárat > FreeStyle > Rendőrök a bankomat körül, avagy, jó résen lenni.

Rendőrök a bankomat körül, avagy, jó résen lenni.

Jó keresztény emberként ma reggel voltam misén, amit félig kómásan próbáltam átélni, több kevesebb sikerrel. Mise után pedig irány ki a karácsonyi vásár (vianocne trhy) egy krumpli langosra (lokse), es mivel kocsival voltam bambira. Anyamat a templomban hagytam, mert József atyának volt vmi előadás, én meg gondoltam maradjon ott az övéi között, én ma kommersznek szentelem napi többi részét. Szóval Ilivel kimentem a vásárra, és ott megtömtem a majmot. Utána, mivel hát ugye a péntek ész szombat esti akciók után üres volt pénztárcám, elindultam bankomatba pénzt kivenni. Tolom is be a kártyát az automatába, erre:
Hoppáááá!!! Kártyát kapom ki, mert marha gyanús volt a kártyabeadó, és lassan vette be. Mondom, inkább itt nem veszek, hát elmentem egy másik sokkal bizalomgerjesztőbb automatához, és betankoltam. Ez eddig nem is igazán lenne izgalmas történet, de volt folytatás.
Miután anyum kimenekítést kért, vele is elmentem forraltborra, vagyis Ő ivott én nem.
De pénzt megint tankolnom kellett, mert vettem pár apróságot.
Megint elnézek a gyanús bankomat felé erre, látom, rendőrök állnak előtte, pénz kivételi szándékomat színlelve odamásztam közelebb, és mondják, hogy ne vegyek ki pénz, mert “le van hallgatva” az automata, mutatja, hogy ott van benne a mobil elrejtve, és hogy a kártyaolvasóban, pedig a kártyamásoló. Szóval, aki benyomja a kártyáját, és pénzt vesz ki, annak lőttek, mert a PIN kódot veszi a kamera, a kártyát meg lemásolták. Mondom nekik, aha jó, eddig is gyanús volt a bankomat és nem vettem ki lóvét, de gyanúm bebizonyosodott. A pénzautomatából, pénzlopóautomata lett. 🙂
A mai napon szerencsén volt. MEgéri szemfülesnek lenni, és odafigyelni a legkisebb apróságokra is.
Itt van egy link mire kell figyelni az automatáknál, mik a gyanús jelek.
http://www.zive.sk/Spravy/Ked-platobnu-kartu-ktosi-skopiruje/Historia-bezpecnosti-skimming-slovnicek/sc-30-a-277333-ch-186111/default.aspx

A lényeg, hogy ez az automata, egy Posta Bankos (Postová Banka a.s.) automata volt a Lőrinc  utcán (Laurinská ulica). A dolog poénja abban van, hogy ez egy bank fióknak az automatája. Hiába, a lámpa alatt van a legnagyobb sötétség.
Egy tuti, a Tatra Bank (Tatra Banka a.s.) automatái a legbiztosabban. A mésik lényeges dolog. Minnél előbb csipkártyás bankkártyát kell kérni a tisztelt banktól.
Legyetek résen.

  1. december 7th, 2008 22:39-nél | #1

    Amióta az első ilyen eset nyilvános lett, rendszeresen csekkolom az ATM-eket, amikor pénzt veszek, ebben az esetben te is odafigyeltél. Jól tetted, sok kellemetlenségtől kímélted meg magad, főleg így karácsony előtt. Esetemben az az alap, hogy saját banknál veszek ki pénzt, ez nálam a Tatra Banka, amelynek jelenleg le vannak védve a kártyabevezető nyílásai azzal az átlátszó zöld szarral. Következő dolog ammit csekkolok, hogy fentről esetleg nincs-e valami plé, amely mögött esetleg kamerás mobil lehetne, hogy leolvashassa a kódomat fentről (ezeket általában egy kis lyuk, vagy más szín szokta elárulni). Végül pedig csekkolom, hogy a számlap nincs-e ragasztva. Ha minden oké, akkor veszem ki a pénzt, de azért PIN kód beírásakor biztos ami biztos takarom egyik kezemmel a másikat, hogy valami okos kis trükkel így se lehessen leolvasni a számot, majd végül az összeget amit ki akarok venni nem kiválasztom, hanem begépelem a számlapon, amivel következő számokat nyomok le, így ujjlenyomatleszedéses trükkel sem lehet eltalálni a PIN kódot, mert túl sok a lenyomott billentyű. Tudom, kicsit paranojás megoldás, viszont 10 másodpercemen kívül semmibe sem kerül, ellentétben egy esetleges PIN kód ellopása utáni intézkedéssel, bankba futkározással, intézkedéssel, stb.

  1. Még nincsenek visszakövetések