Bejárat > FreeStyle > A halál, csak az első lépés a feltámadás felé

A halál, csak az első lépés a feltámadás felé

Húsvét vasárnapja van, és még hiányzott egy húsvéti bejegyzés. De itt nem nyulakról és a csoki tojásról fogok írni.
Hívő katolikus vagyok, de vannak bizonyos dolgok, amelyeket kicsit másképpen fogok fel. Pl. az is, hogy Nagypénteken elmentem koncertre. Részegre nem ittam magam, sőt egy korty alkoholt sem ittam. Azért mentem oda, hogy együtt legyek olyan emberekkel, akikkel így is kevéset vagyok együtt.  Azt hiszem, ezért senki sem tehet szemrehányást….
Szóval itt van a húsvét a kereszt(y)ény világ legnagyobb ünnepe. Jézus Krisztus feltámadását (győzelmét a halál fölött) ünnepeljük.
Mert az élet nem a halállal végződik, hanem éppen akkor kezdődik el.  Ahhoz, hogy feltámadjunk, ahhoz meg kell halnunk. Jézus megmutatta, és feláldozta magát értünk, ezért a húsvét lényege a feltámadás, nem pedig a halált. A halált ünnepelni nem lehet.
Sokan tévednek, mikor azt hiszik, hogy a kereszt(y)ének éppen Jézus halálát ünneplik. A kereszt jelképe, Jézus áldozatára hívja fel a figyelmünket.
Számomra mindigis a feltámadás volt a fontos, és annak ünneplése, a halál szomorú dolog, de jegyezzük meg, mindig azoknak a nehezebb akik maradnak..
Lev Tolsztoj nagyon jó magyarázatot ad:
“Ha emberi szeretettel szeretünk, a szeretetből könnyen átcsapunk a gyűlöletbe; de az isteni szeretet nem változhat meg. Semmi sem olthatja ki, még a halál sem. Ez a lélek lényege.” Jézus az Isteni szeretet megtestesítője, semmi ördöngösség nincs benne. El kell fogadni, és ezzel a tudattal élni. Attól, hogy hiszel, még nem hülye, és fogyatékos. Sőt még punk zenét is lehet hallgatni. 🙂
Amúgy meg mindenki jó étvágyát a sonkához, kolbászhoz, sajthoz, tojáshoz, húshoz meg sütihez. Igen, most lehet vétkezni… 😀

Remélem érthető...

Ez magáért beszél

  1. Még nincs hozzászólás
  1. Még nincsenek visszakövetések